Κι εμείς, οι πολίτες τι κάνουμε;

Αυτές τις ημέρες, περισσότερο από ποτέ άλλοτε την τελευταία διετία, τίθεται σε ευθεία αμφισβήτηση η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και κατ’ επέκταση στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Οι πρόσφατοι χειρισμοί Παπανδρέου, αθροιζόμενοι στην ανυπαρξία συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων, στη συνεχιζόμενη εξαπάτηση των ευρωπαίων, στην ανυπαρξία προόδου των μεταρρυθμίσεων και των αναγκαίων αλλαγών, έχουν εξαγριώσει τους πάντες, μέσα και κυρίως έξω από την Ελλάδα.

H-8-broadside-citizens1

Η ήδη πληγωμένη αξιοπιστία της χώρας βρίσκεται σήμερα υπό το μηδέν. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Από τις αποφάσεις που θα λάβουν και τη γενναιότητα που θα επιδείξουν τα πολιτικά κόμματα μπροστά στον εθνικό κίνδυνο θα εξαρτηθεί το μέλλον όλων μας. Όλοι οι πολιτικοί θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Λαϊκισμοί, απροσδιόριστες συνταγές για μαγική ανάπτυξη και γενικότερες θεωρίες δεν έχουν θέση.  Οι χειρισμοί, οι ελιγμοί και οι προσωπικές ή κομματικές ατζέντες τους ποσώς ενδιαφέρουν.

Η συναίνεση στην αποφυγή της εθνικής συμφοράς είναι αδήριτη ανάγκη. Η δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ανάγκης είναι η μόνη εφικτή λύση σήμερα. Η επικύρωση της δανειακής σύμβασης, με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία και η διεξαγωγή των απαραίτητων διαπραγματεύσεων για τη δημιουργία των όρων εφαρμογής της είναι η άμεση προτεραιότητα. Σίγουρα, η καλύτερη λύση θα ήταν οι άμεσες εκλογές. Όμως, υπό τις σημερινές διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες, οι εκλογές θα επιδείνωναν την κατάσταση. Όταν αποκατασταθεί η στοιχειώδης εμπιστοσύνη όλων προς όλους και ομαλοποιηθούν τα πράγματα ασφαλώς οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν άμεσα και να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους.

Κι εμείς, οι πολίτες τι κάνουμε; Η απάντηση είναι μία: πιέζουμε με ότι μέσο διαθέτει ο καθένας. Με άσκηση επιρροής, με τηλεφωνήματα και επιστολές σε πολιτικούς, σε βουλευτές, σε δημοσιογράφους, με διαρκείς παρεμβάσεις μέσω των social media. Όλοι κάποιον ξέρουμε, με κάποιους μιλάμε, κάποιους επηρεάζουμε.

Ας ξεκινήσουμε τώρα. Ο χρόνος δεν υπάρχει.

Ή για όσους τους αρέσουν τα συλλαλητήρια ας οργανώσουμε ένα συλλαλητήριο υπέρ της συναίνεσης για την σωτηρία της Ελλάδας.

 

 

2 thoughts on “Κι εμείς, οι πολίτες τι κάνουμε;

  1. de 8a parakseneutw an dw ar8ro me titlo: “Giwrgos Flessas: Prwtergaths ths synaineshs”!!!!!!

    Poly swstes skepseis, alla mias k 8a mpoume ston kopo, giati den apaitoume dialysh ths Boylhs k twn kommatwn k anadysh newn politikwn sysxetismwn??..

  2. συμφωνω με τον ΓΦ.!και βεβαια εκτος απο το να πιεζουμε για να ακουγομαστε και να διαδιδουμε την συναινεση,καλο ειναι καθε πολιτης να πραττει ορθα αυτο που κανει.!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s